Zijn er voedingssupplementen nodig?

Bodemverarming en bewerking van ons voedsel

Onze voeding is niet meer zo rijk is aan essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Dit komt door de bodemgesteldheid, maar ook door de manier waarop we ons voedsel bewerken. Raffinage, manipulatie van grondstoffen, het gebruik van synthetische toevoegingen, bestrijdingsmiddelen, geraffineerde suiker en de moderne bereidingswijze zijn allemaal factoren die de kwaliteit van ons voedsel beïnvloeden.

We hebben steeds meer nodig om gezond en fit te blijven

Onze behoefte aan essentiële voedingsstoffen wordt steeds groter. Dat komt doordat we in feite steeds meer van onszelf vragen, zowel lichamelijk als geestelijk. Stress is niet meer weg te denken uit ons bestaan en dagelijks worden we blootgesteld aan milieuvervuiling en gifstoffen. We eten het liefst snel en makkelijk en ondertussen moet er nog tijd overblijven om te werken, te ontspannen, kinderen op te voeden.

Behoud van een goede gezondheid

Het beste is als we het lichaam op de juiste manier  voeden.  Maar er kunnen  ook omstandigheden en periodes zijn  waarin de behoefte aan bepaalde voedingsstoffen groter is: Bijv. tijdens de zwangerschap, bij een afslankdieet, voor sporters of ouderen.  Door het nuttigen van de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen en andere voedingsstoffen kunnen we bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid*

voedingssupplementen 1

* Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. Bij voorkeur te bewaren op een droge en koele plaats, buiten het bereik van kinderen.