salus.nl-1975
salus.nl-1965

Arganolie wordt door vele vrouwen gebruikt bij de dagelijkse schoonheidsbehandeling voor het verminderen of voorkomen van rimpels. Ook wordt arganolie gebruikt bij het hydrateren van de huid, het versterken van de nagels en voor de verzorging van het haar en de hoofdhuid. De bestanddelen in deze unieke olie beschermen en versterken de huid. Uw huid blijft gezond en zacht aanvoelen en u voelt zich weer als herboren. De toepassingen van deze olie zijn niet nieuw. Arganolie wordt al eeuwen gebruikt. Het is bekend dat de Feniciërs al in 1219 bewust waren van de kracht van Arganolie. Arganolie kan ook gebruikt worden voor het verzorgen of voorkomen van zwangerschapsstriemen.

salus.nl-1979

Huid

Arganolie bevat verschillende bestand- delen als essentiële vetzuren, anti-oxidanten, vitamine E en eiwitten. De invloeden van deze bestanddelen zijn veelzijdig. Zo helpt Arganolie bijvoorbeeld bij het verminderen van rimpels en voedt, kalmeert en versoepelt Arganolie uw huid. Daarnaast helpt Arganolie om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten. Tevens ondersteunt Arganolie een evenwichtige talgproductie, waardoor de huid soepel wordt gehouden. Arganolie, rijk aan vitamine E, verzorgt de huid in zijn kern.

Haar

Verschillende componenten in Arganolie zijn zeer effectief voor het behandelen van droog en pluizig haar. Ook helpt deze olie om beschadigd haar te herstellen en glans aan dof haar te geven.

Striemen

De oorzaak van striemen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap is dat de collageen- en elastinevezels in de huid te ver worden uitgerekt. Hierdoor worden de vezels gescheiden. Door de huid te voeden met Arganolie blijft de huid elastisch en verzorg je de huid bij striemen. De componenten van Arganolie maken deze olie ideaal voor het masseren. Voeg een paar druppels Arganolie toe aan uw basis massageolie.

Littekens

Helaas kunnen soms de kleinste wondjes al een litteken veroorzaken. Arganolie kan helpen om de littekens te verzorgen. Deze olie kan gebruikt worden bij alle nieuwe én oude littekens. Ook zorgt Arganolie ervoor dat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.