Veelgestelde vragen

Waar zijn Salus producten te koop?

Floradix is verkrijgbaar in elke natuurvoeding- en gezondheidswinkel, drogisterij en apotheek. Vaak kunt u daar ook andere Salus producten kopen. Is een bepaald Salus product in de betreffende winkel niet op voorraad, dan is het er meestal wel te bestellen. Daarnaast zijn alle producten te koop via de Salus Webshop.

Zijn Salus elixers lactose- en gistvrij?

Alle elixers zijn lactosevrij. Alle elixers met uitzondering van Floradix en Epresat Multivitamine zijn gistvrij. Floravital is een alternatief voor Floradix dat wel gistvrij is. Alle elixers zijn geschikt voor vegetariërs. Gallexier en Salucur zijn ook geschikt voor veganisten.

Zijn Salus producten GMO-vrij?

Ja, alle Salus producten zijn vrij van genetisch gemodificeerde organismen.

Vanaf welke leeftijd kan ik Kindervital aan mijn kind geven?

Kindervital is geschikt voor kinderen vanaf  3 jaar. U kunt  tweemaal daags 10 ml voor de maaltijd geven.

Kan ik Salus kruidentheeën tijdens de zwangerschap gebruiken?

Dat hangt van het product af. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld indien het mengsel vochtafdrijvende kruiden bevat, is het gebruik tijdens de zwangerschap niet aan te raden. Dit zal dan ook op de verpakking staan aangegeven. Hetzelfde geldt voor kruiden met een rustgevende werking, of met een stimulerend effect op de baarmoeder. Houd u aan de voorschriften op de verpakking.

Wat is het juiste moment om Floradix in te nemen?

Een half uur voor de maaltijd en het liefst in combinatie met vitamine C. Dat bevordert namelijk de opname van ijzer. Koffie, thee en melk remmen de ijzeropname, dus als u een van deze dranken heeft genomen, wacht dan minstens een uur met het innemen van Floradix. Het is ook beter om Floradix niet samen met andere Salus elixers in te nemen, omdat die de ijzeropname mogelijk negatief beïnvloeden. Sinaasappelsap bevat bijvoorbeeld vitamine C en kan wel goed met Floradix worden gedronken.

Zijn er voedingssupplementen nodig?

Een voedingssupplement mag nooit als vervanging van een gevarieerde voeding en gezonde levensstijl worden gebruikt. Het is een aanvulling om je lichaam een handje te helpen. Meer lezen