salus.nl-1962
salus.nl-1965

“Floradix tabletten bevatten foliumzuur.”

De Gezondheidsraad adviseert foliumzuur vanaf het moment dat je een kinderwens hebt. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het proces van celdeling en draagt bij aan maternale weefselgroei tijdens de zwangerschap. Foliumzuur ondersteunt ook de aanmaak van rode bloedlichaampjes.

Van nature komt foliumzuur voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. Door gevarieerd te eten kan iedereen voldoende foliumzuur binnenkrijgen. Aan zwangere vrouwen wordt door o.a. het Nederlands voedingscentrum extra inname foliumzuur aanbevolen.

De Floradix tabletten bevatten per dagdosering 390 mcg foliumzuur. Dit is een goede hoeveelheid als aanvulling op de voeding voor vrouwen die zwanger willen
worden en voor de eerste 10 weken van de zwangerschap. Daarnaast voorzien deze tabletten je lichaam van extra ijzer.

IJzer is een belangrijke voedingsstof voor je lichaam, ook tijdens de zwangerschap. IJzer draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en helpt bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid tijdens de zwangerschap. Ook speelt het ijzer een rol in het proces van de celdeling en draagt het bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.